Cum poate nutriția să susțină sănătatea hormonală

Hormonii sunt implicați într-o serie de procese corporale cheie, legate de sănătatea noastră. Există într-un echilibru delicat, fiecare hormon jucând un rol specific în organism. Când echilibrul hormonal este perturbat, multe aspecte ale sănătății, cum ar fi libidoul, energia, metabolismul, starea de spirit, somnul și digestia, pot deveni compromise.
Dezechilibrele hormonale pot fi cauzate de mulți factori, inclusiv stres, dietă, medicamente, toxine din mediu, somn slab și metabolism. Din fericire, mulți factori alimentari secundari pot susține echilibrul hormonal și ne pot ajuta să ne simțim cât mai bine.

Eliminați alimentele procesate – Acesta este unul dintre cele mai bune lucruri pe care oricine le poate face pentru sănătatea sa. Provocarea este, că, mulți oameni cred că mănâncă sănătos, dar de fapt încă mănâncă o mulțime de alimente foarte procesate.

Explorează-ți frigiderul și dulapurile – Iaurturile bogate în zahăr, gustările ambalate și batoanele de cereale se strecoară în meniul tău zilnic? Ce procent din mâncarea ta nu are deloc etichetă, cum ar fi legumele?

Încearcă să mănânci mai ales alimente care nu sunt incluse într-un pachet. Acest pas simplu va ajuta foarte mult la echilibrarea hormonilor și la alinierea corpului.

Luați hormonii sintetici din farfurie – Alegeți carne și lactate hrănite cu iarbă, și minim procesate, fără hormoni adăugați, și observați diferența în ceea ce privește echilibrul hormonal și cum vă simțiți. Hormonii din alimente pot duce la un flux menstrual mai intens și la crampe, precum și la schimbări de dispoziție și chiar la chisturi ovariene.

Mănâncă multe fructe și legume proaspete – Fructele și legumele sunt în general surse excelente de fibre, vitamine, minerale și fitonutrienți, toate care susțin echilibrul hormonal. Legumele crucifere, cum ar fi conopida, varza, kale, broccoli și varza de Bruxelles, ajută, de asemenea, să ajute organismul în detoxifiere, contribuind și mai mult la echilibrul hormonal.

Alege proteine ​​de calitate – peștele sălbatic, carnea de vită hrănită cu iarbă și puiul organic, toate conțin vitamina B6, care joacă un rol cheie în sănătatea hormonală. Poate doriți să experimentați, de asemenea, proteine ​​pe bază de plante, cum ar fi năutul, lintea, nucile și semințele.

Fii sincer despre grăsime – Conceptul că grăsimea te îngrașă, este pur și simplu neadevărat. Printre altele, avem nevoie de surse de grăsimi sănătoase pentru sănătatea hormonală. De fapt, grăsimea servește ca precursor pentru mulți hormoni.
Lipsa grăsimilor de înaltă calitate din dietă este legată de sănătatea precară a pielii, amenoree, dezechilibru hormonal, chisturi ovariene și o mulțime de alte probleme de sănătate hormonale comune.
Este important să ne amintim că, grăsimea sănătoasă este prietenul tău, nu dușmanul tău.
Adăugarea de avocado, ulei de măsline și chiar unt hrănit cu iarbă poate fi de mare ajutor atunci când vă echilibrați sănătatea hormonală. Alimentele care conțin acizi grași omega-3, cum ar fi somonul sălbatic și semințele de in, ajută la reducerea inflamației, ceea ce poate fi deosebit de util în susținerea sănătății hormonale.

Luați în considerare  suplimentele alimentare – Mâncarea este întotdeauna pe primul loc, totuși, pot exista momente în care suplimentele alimentare, inclusiv vitamine, minerale, pot oferi un sprijin suplimentar pentru echilibrul hormonal. Înainte de a începe orice supliment pentru echilibrul hormonal, cel mai bine este să vă testați nivelulurile hormonale, și să le discutați cu medicul dumneavoastră.

Nutriția joacă un rol important în susținerea sănătății hormonale. Experimentați cu aceste recomandări alimentare secundare și vedeți cum vă simțiți. De asemenea, nu subestima importanța factorilor stilului de viață, cum ar fi mișcarea, somnul și reducerea stresului, atunci când susține echilibrul hormonal.

Nu te poți bucura de bogăție dacă nu ești sănătos. De cele mai multe ori, sănătatea nu este prețuită până când vine boala.

Ai grijă de corpul tău și corpul tău va avea grijă de tine. Prima bogăție este Sănătatea.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *